Veel mensen nemen thuis genoegen met minder verse koffie dan ze verwachten op het terras of in het café. Zeker in verhouding tot Italiaanse begrippen, waar koffie onderdeel van de cultuur is. Maar dat hoeft helemaal niet. Haal gewoon een Mazzer in huis. Met een Mazzer bonenmaler zet je de meest verse koffie ook gewoon bij je thuis. Je kunt gemalen koffie dan wel kopen in een verpakking, maar dat is nog steeds niet zo vers als net gemalen bonen. Dat kun je wel bereiken met zo’n Mazzer bonenmaler. Dus waarom zou je het voor minder doen?

 

Haal de barista in jezelf naar boven

Je kunt de barista in je naar boven halen met zo’n apparaat. Voor een espressomachine of een percolator heb je fijngemalen koffie nodig. Met een bonenmaler zorg je zelf dat je gemalen koffie hebt. Je haalt dus koffiebonen in huis en maalt ze naar eigen smaak en wensen voor je ze gebruikt om je koffie te zetten. Of dat nu met de percolator is of met de espressomachine. Je bepaalt helemaal zelf hoe fijn, hoe veel en hoe snel je de bonen tot gemalen koffie wil hebben.

 

Mazzer bonenmalers

Er zijn twee varianten van de Mazzer bonenmalers. De goedkopere opties zijn van de M-serie. Die hebben een krachtige motor van 250 Watt. Je kunt bij deze varianten traploos instellen hoe fijn je de koffie gemalen wil hebben en ze hebben maalschijven van 58 millimeter. De duurdere opties zijn de Electronic varianten. Daarbij kun je zelf bepalen of je koffie gemalen wil hebben voor 1 of 2 kopjes koffie. Ze hebben een grind-on-demand principe.