Veel mensen zijn zich er vaak helemaal niet van bewust wat een aansprakelijkheidsverzekering nu eigenlijk allemaal voor schade dekt. Wat je namelijk vaak ziet, is dat bepaalde schade uit eigen zak wordt betaald, terwijl je recht hebt op vergoeding vanuit je verzekeraar. Uiteraard zijn er ook een aantal schades die niet worden verzekerd en dus ongeacht of je ze nu wel of niet medlt, toch zelf moet betalen. Om er nu voor te zorgen dat je niet voor een vervelende verassing komt te staan, hebben we een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet. Dus sta jij op het punt om een aansprakelijkheidsverzekering via aansprakelijkheidsverzekering.nl af te sluiten, dan is het verstandig om nu even goed op te letten.

Wie zijn er allemaal verzekerd via aansprakelijkheidsverzekering.nl?

Wanneer je een aansprakelijkheidsverzekering via aansprakelijkheidsverzekering.nl afsluit, dan is het wel handig te weten wie er eigenlijk allemaal zijn verzekerd. Bij bijna alle verzekeraar kunt je kiezen voor:

Alleen jezelf (alleenstaande).

Jezelf en je partner (gezin zonder kinderen).

Jezelf en je kinderen.

Een gezin met kinderen.

Uiteraard kun je je voorstellen dat deze keuze ook medebepalend is voor de uiteindelijke hoogte van de te betalen maandelijkse premie. Wanneer je kiest voor alleen jezelf, dan ben je niet alleen zelf verzekerd, maar ook de mensen die in jou huis aanwezig zijn, bijvoorbeeld een logé. Uiteraard is het wel belangrijk dat het voorval zich dan ook daadwerkelijk bij jouw thuis plaatsvindt. Is dit niet het geval, dan zal de verzekering niet overgaan tot het vergoeden van de geleden schade. Wees hier dus bedacht op.

Gezinspolis

Wanneer je nog jonge kinderen thuis hebt wonen, dan is het verstandig om de aansprakelijkheid van het hele gezin te laten dekken door de verzekeraar. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je zelf voor de kosten moet omdraaien. Stel dat je kind ergens op visite is en daar per ongeluk een glas limonade over de laptop gooit, dan is het wel prettig dat je hiervoor verzekerd bent. Ook goed om te weten, is dat je ook de meerjarige uitwonende kinderen zijn verzekerd. Dus mocht er iets gebeuren buitenshuis, dan is dit ook geen enkel probleem.

Wat valt buiten de dekking?

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Toch is het goed te weten dat niet alle schade wordt gedekt door de verzekeraar. Logischerwijs wordt de schade door bijvoorbeeld opzet niet vergoed. Ook wanneer het gaat om schade aan bijvoorbeeld een leaseauto is niet verzekerd. Werk je als zelfstandige, dan is het goed te weten dat schade die je tijdens het werk toebrengt, niet kan worden verhaalt op je aansprakelijkheidsverzekering. Hiervoor dien je namelijk afzonderlijk een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor af te sluiten. Zeker iets om goed rekening mee te houden dus. Dit geldt overigens ook wanneer je in loondienst bent. Je werkgever is hier dan voor verzekerd.