Een vintage gistfles is een leuk product om het decor in je huis mee aan te vullen. Een oude gistfles ziet er niet alleen mooi uit, maar brengt ook een mooi geschiedenisverhaal met zich mee. Het is daarnaast een veelzijdig accessoire waarmee je veel kunt doen. Als je een gistfles wilt kopen, zul je al snel merken dat er veel opties en keuzes zijn. In dit artikel geven we je tips voor het kopen van een gistfles en daarnaast een paar tips voor hoe je de gistfles in je interieur kan verwerken.  

Tips voor het uitkiezen van een leuke gistfles

Een gistfles, ook wel een wijnballon of Dame jeanne genoemd, is verkrijgbaar in allerlei soorten. Je kunt een gistfles kopen in allerlei kleuren glas, maar ook in allerlei verschillende vormen en groottes. Voordat je een gistfles gaat kopen, is het daarom goed om te bedenken wat je zoekt. Wil je bijvoorbeeld een bepaalde kleur glas of een bepaalde grootte? Schrijf dit op of onthoudt dit, zodat je gericht op zoek kan gaan naar de beste optie. Daarnaast is het sowieso aan te raden om online op zoek te gaan naar een leuke gistfles. Online kun je namelijk de meeste opties vinden en ook makkelijker leuke opties vergelijken.

Hier kun je een gistfles voor gebruiken

Als je een gistfles hebt gekocht, dan kun je deze op meerdere manieren gebruiken. Met een gistfles heb je veel mogelijkheden. Je kunt ten eerste gewoon de lege gistfles ergens plaatsen. Deze is namelijk al mooi genoeg op zichzelf. Plaats de fles bijvoorbeeld op een tafeltje, in de drankkast bij de wijnglazen of op de open haard. Daarnaast kun je de gistfles ook vullen, bijvoorbeeld met steentjes, zand, schelpen of iets anders. Daarnaast kun je er ook een tak of pluim in zetten. Met een gistfles heb je veel mogelijkheden en fleur je meteen je decor op.