Jij bent dol op je tuin en geniet er met volle teugen van! Lekker BBQ’en met vrienden, rustig een boekje lezen onder de parasol of werken aan je kleur. Maar wat als we je vertellen dat je nog meer kunt genieten van je tuin en dat ook nog eens op een simpele manier? Met slechts vier tips van gazonplus.nl maak jij van je tuin een waar paradijs!

Dieren in je tuin

Een tuin is niet alleen een plek om zelf te genieten van het zonnetje, maar kan ook een plek zijn om vogels te spotten! Plaats een vogelhuisje of een voederpaal en je eigen natuurdocumentaire kan beginnen. Tijdens de jaarlijkse vogeltelling werden er maar liefst 2 miljoen vogels geteld in de Nederlandse tuinen, genoeg om uren van je tuin te genieten en het geeft je tuin meteen extra sfeer. Mocht je altijd garantie willen hebben op het zien van vogels in je tuin, dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om bijvoorbeeld een metal bird te plaatsen. Deze stalen vogels zijn gemaakt van solide cortenstaal en hebben dus geen onderhoud nodig. Daarnaast gaat dit soort staal wel tien keer langer mee dan andere staalsoorten.

Kies voor makkelijke tuinplanten

Elke plant heeft voedsel, water en licht nodig. Het blijven immers levende organismen. Maar de ene plant is nou eenmaal makkelijker te onderhouden dan de ander. Wil je een groene tuin, maar heb je geen zin om elk jaar weer aan de slag te moeten met het plaatsen van nieuwe planten? Kies dan voor makkelijke, bijna onverwoestbare planten. Kies bijvoorbeeld voor de Sierappel. Deze plant past zelfs in de kleinste tuin en kleurt je tuin in het voorjaar met roze en witte bloesem en je geeft je in de zomer felrode wilde appeltjes. Of wat dacht je van de schijnaugurk? De naam klinkt minder aantrekkelijk dan hoe de klimplant eruitziet. De plant krijgt in het voorjaar paarse tot chocoladebruine bloemen en voegt ook wat kleur toe aan je tuin in de winter. De bladeren gaan namelijk niet dood, maar kleuren paars. Als het gaat om bodembedekkende planten, dan zijn de Geranium en de Hortensia beide goede keuzes. Het is niet voor niets dat deze planten onverminderd populair blijven. Het onderhoud is simpel en ze hoeven niet jaarlijks opnieuw geplant te worden en dat betekent meer genieten!

Kies voor graszoden

En wat doe je met het gras? Je zou kunnen kiezen voor Gazonplus graszoden. Je krijgt zo namelijk snel een prachtig gazon, want graszoden kunnen direct gebruikt worden en hebben weinig nazorg nodig (maar zorg ervoor dat je ze de eerste 2 weken dagelijks water geeft en even wacht voordat je erop loopt). Je kunt deze zelfs het hele jaar door leggen, zelfs in de winter, omdat de temperatuur geen probleem is. Een ander pluspunt is dat graszoden niet wegschuiven zoals graszaad dat kan doen bij harde wind of regen vanwege hun gewicht en structuur, dus je hoeft niet opnieuw in te zaaien.

Sla je schutting niet over

Schuttingen zijn er in alle soorten en maten. Wil je zo min mogelijk onderhoud hebben aan je schutting, maar wel maximaal genieten? Dan kan je het beste gaan voor een schutting gemaakt uit het onderhoudsarme materiaal composiet. Mocht je al een houten schutting hebben, schuur hem dan op en geef hem een nieuwe beitslaag. De laag zorgt ervoor dat er minder vocht in het hout kan kruipen, waardoor het hout beter behouden blijft en er minder onderhoud nodig is. Wil jij nog meer van je tuin genieten? Volg dan deze tips!