Planten zorgen voor frisheid en kleur. We plaatsen ze in de woonkamer, de slaapkamers en zelfs in de keuken. En in de badkamer? Ook deze kamer kunnen we een beetje leven geven met een mooie pot. Een badkamer bestaat uit badkamerspiegels, douche, wastafel en toiletten. Maar planten vullen jouw badkamer goed aan.

Het maakt niet uit dat het geen ramen heeft. Er zijn planten die perfect groeien bij weinig licht en een hoge luchtvochtigheid, zoals in badkamers. Je hebt vast wel een idee, zo niet, dan kan deze korte lijst je helpen kiezen. In deze blog bespreken we alle planten die goed gedijen in een badkamer. Lees snel verder.

Varen

Het is perfect voor de badkamer omdat het veel vocht nodig heeft om glanzend en mooi te zijn. Natuurlijk heeft het licht nodig dat niet direct en frequent water geeft. Met minimale zorg vult deze plant de badkamer met kleur.

Alleen geschikt voor badkamers met veel natuurlijk licht, maar deze plant heeft als voordeel dat hij nauwelijks verzorging nodig heeft, met de stoom die door de douche wordt gegenereerd is er niet veel meer nodig. Bovendien is het een plant met vele gezondheidsvoordelen, de gelatine in de bladeren is rustgevend, genezend en antibacterieel.

Bamboe

Het is perfect voor iets donkere badkamers omdat het heel weinig licht nodig heeft, met iets dat door de deur kan en de reflectie van de spiegel zal voldoende zijn. Bovendien straalt het goede energieën en positiviteit uit.

Philodendron

De unieke bladeren zijn zeer decoratief en geven de badkamer een zeer aangename tropische sfeer. Het is een niet veeleisende plant die de voorkeur geeft aan vochtige omstandigheden en hoge temperaturen, maar geen direct zonlicht. Daarom is het ook een goede optie voor de badkamer.

Vredelelie

Het heeft prachtige witte bloemen die de badkamer elegant aankleden. Dit is een tropische soort, dus in deze kamer is het prima, ook als er niet veel licht is. En je hebt ook niet veel water nodig.

Aspidistra

Het is een van die planten die overal geplaatst kan worden en die tegen bijna alles bestand is, daarom is het ook een goede keuze voor de badkamer. Het heeft nauwelijks verzorging nodig, het is voldoende dat het licht heeft en de pot vochtig is.

Poto

Het is een zeer opvallende plant omdat de takken kunnen worden gericht of laten vallen, als de pot hoog wordt geplaatst. Bovendien kan het perfect leven in de vochtige omgeving van de badkamer en heeft het niet veel water nodig. Natuurlijk heeft het licht nodig, hoewel niet direct. Een goed alternatief is klimop.

 

 

Orchidee

Voor wie op zoek is naar een vleugje kleur is deze plant ideaal. Houd er rekening mee dat het een soort vochtige omgeving is, hoewel het veel natuurlijk licht nodig heeft. Daarom, als de badkamer geen raam heeft, is het beter om voor een andere soort te kiezen.

Het zijn ideale badkamerplanten om voor weinig geld een nieuwe lucht aan de kamer te geven. Maar er zijn veel andere opties: peperomia, anglaonema, claetha, tape of kentia zijn er slechts enkele van. Met beide kun je de badkamer omtoveren tot een kamer vol leven.