Dakschade is altijd vervelend. Helaas kom je er vaak ook te laat achter door bijvoorbeeld een lekkage. Het kan ook zijn dat je op voorhand als scheurtjes constateert in de dakbedekking of dat het loodwerk kapot is. Bij dakschade is het van belang dat je zo spoedig mogelijk dakdekkersbedrijf inschakelt om de schade op te laten nemen, voordat de gevolgen nog groter worden. In sommige gevallen kan het dak (eventueel met kleine aanpassingen) er nog wel even tegenaan, maar soms is beter om het dak op korte termijn te vervangen.

Heb je dakschade en wil je dit graag laten repareren? Dakwerk is een dakdekker in Putten die schade herstelt aan bitumen en kunststof dakbedekking, dakshingles en dakpannen.

Soorten dakschade

Er zijn verschillende soorten dakschade. Hierbij kun je denken aan scheuren in de dakbedekking, kapotte dakpannen, kapot loodwerk, zinkwerk dat lekt, beschadigingen in de dakbedekking rondom lichtkoepels, lichtstraten, etc. Vaak komt dit tot uiting door een vochtige ruimte onder het dak of gele kringen in het plafond. Ook kan het zijn dat op een verouderd dak grote hoeveelheden water op het dak blijven liggen. Op lange termijn zorgt dit voor een minder lange levensduur van het dak. Met beter afwatering is dit goed te verhelpen.

Dakschade repareren?

Het is van groot belang om de schade aan je dak zo spoedig mogelijk te laten repareren, zodat er niet te veel schade ontstaat aan de dakconstructie. Helaas wordt er over het algemeen te lang gewacht. Wanneer blijkt dat dat dakschade de dakconstructie heeft aangetast kunnen de kosten behoorlijk oplopen. In dit geval is een complete dakrenovatie vaak dan nog de enige optie.

Neem voor advies, vragen of het plannen van een afspraak contact op met Dakwerk. In het geval van lekkage zijn zij binnen 48 uur ter plaatse.