In sommige huishoudens wordt de waterkoker elke dag gebruikt. Als je er eentje aanschaft wil je daarom ook dat hij lang meegaat. Als je niet thuis bent in de wereld van de waterkokers is het fijn om te weten waar je op kunt letten. Los van het aantal liter dat je met het apparaat kan koken, zijn er nog meer aspecten.
Daarom zetten we in dit artikel enkele eigenschappen van de waterkoker op een rijtje. Zo weet je wat de onderlinge verschillen zijn en wat bij jou past. Wil je er eentje aanschaffen met korting? Kijk dan eens naar een passende aanbieding op waterkokeraanbieding.nl.
Het geluid
Het geluid van een waterkoker kan erg luid en vervelend zijn. Soms kom je er in een gesprek niet bovenuit. Daar hebben enkele fabrikanten iets op bedacht. Er zijn namelijk waterkokers met een speciale coating aan de binnenkant die het geluid verminderen.
Veel geluid komt voort uit het borrelen van de bellen. De coating vermindert dat. Op de langere termijn kan de coating wel afslijten en minder geluidsdempend worden. Maar als je op zoek bent naar een stille waterkoker is het zeker de moeite waard om op de coating te letten.
Een kalkfilter
Niet alle waterkokers zijn ervan voorzien, maar het is een zekere pre als er in de waterkoker een kalkfilter is geplaatst. Met hard water kan er immers op den duur kalkaanslag in het apparaat ontstaan. Soms zelfs in de vorm van witte stukjes. Die wil je niet meeschenken als je het kokende water gaat gebruiken. Een kalkfilter zorgt ervoor dat de kalkdeeltjes achterblijven, en dus niet mee worden geschonken. De Russell Hobbs waterkoker is hier bijvoorbeeld vaak van voorzien.
Het vermogen
Het vermogen van een waterkoker wordt vaak uitgedrukt in het aantal watt dat het apparaat nodig heeft. Een hoger wattage houdt in dat water sneller kan koken. In een korte tijd verbruikt het meer energie, zodat je minder lang hoeft te wachten tot je water kookt.