Gasvrije keukens zijn het nieuwe normaal. In nieuwbouw worden alleen nog maar gasvrije huizen gebouwd en in veel oude huizen wordt gas vervangen met inductie en andere soort, milieuvriendelijke en duurzamere, energie. Een van de manieren om je keuken volledig gasvrij te maken is door een Quooker aan te schaffen. Met een Quooker maak je niet alleen je keuken gasvrij, maar je bespaart er ook veel energie en geld mee. Uit een Quooker komt namelijk naast normaal gefilterd water, ook kokend water. Voor het koken van je water hoef je dan geen gas meer te gebruiken. 

Laten installeren van de Quooker

Het installeren van een Quooker is zo gedaan door een professionele Quooker installateur. Het is zeker aan te raden een Quooker professional in te huren voor het installeren van je nieuwe Quooker kraan. Deze moet namelijk goed worden geïnstalleerd en worden gemonteerd in het keukenblad. Ook moet er de juiste verbinding met het watertoevoer en stroomtoevoer worden gemaakt. Wil je dus meteen aan de slag met je nieuwe kraan als deze er net hangt, kies dan voor een goede installatie door een Quooker installateur.

Inductie of gas, wat is de beste optie?

Inductie of gas, wat is de beste optie om te kiezen voor je huis en keuken? Beiden hebben hun eigen voordelen, maar toch is inductie de betere optie. Inductie heeft meer voordelen dan gas en is voordelig voor het milieu en jezelf. Met inductie kies je voor een veilige manier van koken. Ook kies je voor een duurzamere optie. Daarnaast is inductie makkelijker te gebruiken, makkelijk schoon te houden en verbruikt het doorgaans minder energie. Wil je dus de betere optie voor jezelf en de wereld om je heen kiezen, ga dan voor inductie en laat meteen een goede Quooker kraan installeren.