Ben je onlangs in dit huis komen wonen en lijkt de trap niet in de beste staat te zijn? Of wil je de woning waarin je nu woont gewoon een opknapbeurt geven door de trap weer in een mooie staat te maken? Je kunt een traprenovatie zelf uitvoeren, bijvoorbeeld door de trap opnieuw te schilderen, of je kunt de trap laten renoveren door een specialist. Met een specialist ben je er eigenlijk altijd van verzekerd dat de trap er weer geweldig uit zal zien en voor een langere tijd mee zal gaan. Dit bespaard je weer een verbouwing waarbij de gehele trap vervangen moet worden.

Trap laten renoveren Hilversum

Ben je van plan een bedrijf in te huren voor het laten renoveren van jouw trap? Je kunt in dit geval jouw trap op verschillende manieren laten renoveren. Zo kun je de oude bekleding van de trap bijvoorbeeld laten vervangen voor nieuwe bekleding. Heb je een houten trap? Dan zou je deze helemaal kunnen laten schuren en in een nieuwe laag verf kunnen laten zetten. Een andere mogelijkheid is het gebruik van overzettreden. Dit zijn traptreden die je over de oude traptreden laat zetten, waardoor de trap er weer als nieuw uitziet. Kortom, er zijn meer mogelijkheden voor het trap laten renoveren Hilversum.

Besparen op het renoveren van de trap

De trap laten renoveren Hilversum is al een stuk goedkoper dan de trap volledig laten vervangen. Toch zijn er nog een paar mogelijkheden om op de kosten van de renovatie van de trap te besparen. Je moet bijvoorbeeld altijd navragen of de offerte kan worden uitgesplitst in al zijn verschillende onderdelen. Zo kun je precies bepalen welk onderdeel van het geheel je het meeste geld gaat kosten. Vaak heb je de mogelijkheid om een kleinere arbeidsintensieve klus in je eigen tijd te doen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je alvast aan de slag gaat met het verwijderen van het tapijt en de lijmresten. Of je kunt de trap alvast zelf een keer schuren. Dit bespaart je uiteindelijk weer kosten die je anders wel had moeten betalen.

Goedkoop is duurkoop

Bij het trap laten renoveren Hilversum moet je altijd rekening houden met het bekende gezegde ‘goedkoop is duurkoop’. Hoewel dit misschien vervelend is om te horen, is het noodzakelijke informatie om te hebben. Dit bekende spreekwoord is namelijk ook van toepassing op het opknappen van trappen. Want wat als je iemand hebt ingehuurd die niet weet hoe je een trap op de juiste manier moet renoveren? Of misschien heb je gekozen voor een materiaal dat maar twee of drie jaar meegaat? In zo’n scenario zul je over een paar jaar weer extra geld moeten uitgeven voor een nieuwe traprenovatie. En dat kost je uiteindelijk veel meer geld dan wanneer je in één keer een grotere verplichting was aangegaan.

Uiteraard is de duur van je verblijf in het huis een belangrijke overweging. Is dit een huis voor jou en je gezin dat je binnen drie jaar wilt verlaten? Als dat het geval is, moet een goedkope verbouwing geen enkel probleem zijn. Ben je echter van plan om van dit huis je permanente woonplaats te maken en heb je geen plannen om de komende tien jaar te verhuizen? Dan kan een traprenovatie die zowel duurder als wat duurzamer is, op de lange termijn een aanzienlijke besparing opleveren.

Waarom kiezen voor een traprenovatie?

Het trappenhuis speelt een belangrijke rol in de inrichting van ons huis. Je maakt er dagelijks gebruik van en het heeft een vrij groot oppervlak. Daarom kunnen zelfs kleine veranderingen aan de trap al een aanzienlijke invloed hebben op het algehele uiterlijk van je huis. Het renoveren van je trap kan je huis zelfs aantrekkelijker maken voor kopers die overwegen het te kopen.